14 червня Україна святкує Всесвітній день донора

Шановні Хмельничани КНП “Хмельницький обласний центр служби крові” (далі КНП “ХОЦСК”) засвідчує Вам свою повагу та інформує про наступне.

Щорічно 14 червня Україна святкує Всесвітній день донора крові, який було засновано на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я ООН в 2005 році. Важливість та значимість святкування цього дня важко переоцінити, адже головною метою донорства крові та її компонентів є порятунок людських життів.

Темою цьогорічної кампанії є «Безпечна кров рятує життя», а гасло – «Здавай кров – зроби світ здоровішим!». Запорукою безпеки крові є розвиток безоплатного добровільного донорства крові та її компонентів.

Одним з головних чинників є якість, що включає не лише забезпечення якості на кожному етапі організації донорства, заготівлі та тестування донорської крові та компонентів крові, а й якісну роботу по залученню потенційних донорів і утриманню існуючих.

Повага та визнання донорів крові та її компонентів, визнання їх жертовності, людяності, самовідданості, безповоротної допомоги тим, чиє лікування пов’язане із переливанням крові чи її компонентів є запорукою успіху в розвитку безоплатного добровільного донорства.

Колектив КНП “ХОЦСК” до Вас звертається із пропозицією щодо організації акції добровільної безоплатної здачі крові 11.06.2020 – 12.06.2020 з нагоди Всесвітнього дня донора крові на базі Хмельницького обласного центру служби крові (за адресою: м. Хмельницький, вул. Григорія Сковороди, 29).

Нагадуємо наш графік роботи:
Щоденно (окрім суботи та неділі) прийом лонорів з 8:00 до 13:00.

Контактні телефони:
(0382) 67-18-37 (Відділ комплектування донорських кадрів),
(0382) 67-17-93 (експедиція).

Сайт закладу: https://st-donor.lic.org.ua/